Gastracid 63cp Mărește

Gastracid 63cp

Mai multe detalii

Contribuie la protecţia mucoasei gastrice

Ajută la eliminarea disconfortului digestiv

 

INGREDIENTE/COMPRIMAT:

argilă 182 mg, flori de muşeţel (Matricariae flos) 20 mg, extract moale de flori de muşeţel (Matricariae flos) 20 mg, extract moale de rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix) 20 mg, tinctură de propolis 10 mg, rizomi de obligeană (Calami rhizoma) 10 mg, ulei esenţial de fenicul (Foeniculi aetheroleum) 5 mg, ulei esenţial de mentă (Menthae aetheroleum) 1,5 mg, excipienţi (agent de încărcare: celuloză, amidon, antiaglomerant: talc).

Argila, prin caracterul său bazic şi adsorbant remarcabil, neutralizează excesul de acid gastric şi are efect de optimizare a procesului de granulaţie şi de epitelizare la nivelul mucoaselor, ceea ce conferă rezultate benefice în cazul senzaţiilor neplăcute şi a disconfortului de la nivel gastric şi esofagian.

Muşeţelul are acțiune protectoare gastrică datorită bisabololului care întărește bariera de protecție a mucoasei stomacului față de efectul agresiv al sucului gastric, prin creșterea secreției de mucus. Combate eructaţiile, iar datorită principiilor active din compoziţia sa prezintă acțiune de calmare a iritaţiilor şi de susţinere a procesului de granulaţie şi epitelizare.

Lemnul dulce are un efect protector gastric (demulcent). Conform studiilor, accelerează procesul de granulaţie şi de epitelizare la nivelul mucoasei stomacului, stimulează secreția de mucus bogat în glicoproteine protectoare și prelungeşte durata de viață a celulelor mucoasei gastroduodenale.

Obligeana este un reglator al secreţiei acide de la nivelul stomacului, fiind utilă în cazul digestiei lente cu stagnarea alimentelor la nivel gastric, cu refluxul hranei, şi a disconfortului însoţit de iritaţii la nivel esofagian. În plus, are acţiune liniştitoare, de optimizare a contracţiilor musculaturii netede a tractului digestiv şi carminativă (ajută eliminarea gazelor intestinale), fiind benefică în disconfortul digestiv asociat cu stări de agitaţie, nervozitate, iritabilitate.

Propolisul ajută eficient la reducerea iritaţiilor esofagiene şi gastrice, la realizarea procesului de granulaţie şi epitelizare a mucoaselor şi a tegumentelor şi la reducerea senzaţiilor neplăcute localizate la nivelui stomacului şi esofagului.

Uleiurile esenţiale de mentă şi de fenicul contribuie la eliminarea disconfortului abdominal cauzat de excesul de gaze, datorită proprietăţilor carminative şi de optimizare a contracţiilor musculaturii netede a tubului divestiv. Mentolul din uleiul esenţial de mentă înlătură senzaţia de greaţă şi disconfortul abdominal.

BENEFICII ALE UTILIZĂRII:

-ajută la neutralizarea acidului gastric

-contribuie la reducerea disconfortului şi a senzaţiilor neplăcute de la nivel gastro-esofagian

-contribuie la protejarea mucoaselor stomacului şi a esofagului

-susţine realizarea procesului de granulaţie şi epitelizare a mucoaselor la nivelul tubului digestiv

-ajută la optimizare a contracţiilor musculaturii netede la nivel gastric

-susţine o digestie sănătoasă.

30 alte produse din aceeași categorie: